Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /storage/content/86/189186/bilskrotning.com/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /storage/content/86/189186/bilskrotning.com/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Skrotningspremie

Annons:

Skrotningspremie är en summa pengar som man får utbetalt om man väljer att skrota sin bil, förutsatt att den uppfyller vissa egenskaper som t.ex. att bilens ålder överstiger ett visst antal år. Senaste förslaget var på en premie motsvarande 5000 SEK.

I Sverige har vi inte haft någon skrotningspremie sedan 1 juni 2007.

Annons:

Under 2009 har det debatterats en hel del om huruvida regeringen borde införa en skrotningspremie för att få fart på ekonomin i Sverige samt dra ner på koldioxidutsläppen.

Vid dagens datum (2009-12-07) har ännu ingen skrotningspremie införts av regeringen.

Biltillverkaren Renault har dock infört sin egen skrotningspremie på 20,000 SEK vilken gäller om man skrotar en bil av deras märke som är över 10 år gammal och i samma veva köper en ny och modern Renault bil.

Flera andra länder i Europa har för närvarande skrotningspremier, dock med olika villkor och belopp på premien. Gemensamt är att bilen ska vara minst 10 år gammal och att beloppet uppgår till minst 1,000 Euro. Exempel på länder som har infört skrotningspremie är Tyskland, Frankrike, Italien, Storbritannien och Spanien. Enligt rapporter från dessa länder har införandet satt fart på nybilsförsäljningen, ofta har den ökat med mer än 10%.

Annons:

4 reaktion på “Skrotningspremie”

  1. Är det någon som vet villkoren för skrotningspremie i Frankrike? Jag har en gammal skrutt (Alfa 33) som står där nere. Har nog gjort sitt även om den envist startat de senaste åren. Måste man lämna in reg.skyltarna… ( 😉 )?
    Är inte försäkrad och har inte gjort ‘Control Technique’ de senaste åren.
    Hur mycket får man? Hur hittar man en bilskrot i närheten av Aix En Provence?
    Tacksam för info.

    RIkard S

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − 5 =

– fakta, information och nyheter om bilskrotning, bildemontering, bilskrot och bildelar